

12
Masi er eneste vinhus i Valpolicella med hele fem ulike amaro-
ner Legendariske Masi Agricola er virkelig en forgangsprodusent
fra Italia. Familien Boscaini har laget viner fra Valpolicella siden
slutten av 1700-tallet, på druesortene Corvina, Rondinella og
Molinara. Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området,
men har også vinmarker i Tupungato i Mendoza i Argentina. De
markedsfører også vinene til Serego Alighieri. Pietro Alighieri,
sønn av poeten Dante, kjøpte denne eiendommen i 1353. Allere-
de den gang ble det laget utmerket vin på godset - en tradisjon
som har fortsatt gjennom tyve generasjoner i denne adelsfamilien. Masi laget den opprinnelige
ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin, men det er Amaronevinene
Sandro Boscaini og Masi er mest kjent for. De lager hele fem ulike Amaroner, hver med sine uni-
ke karakteristika; Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksvinene Campolongo di Torbe,
Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron.
www.masi.itRåstoff
VMP nr
EPD nr
Vectura nr
CL Utvalg Pris VMP
80 % Pinot Grigio, 20 % Verduzzo
4222101
2989820 135155 75 Basis 134,90
Råstoff
VMP nr
EPD nr
Vectura nr CL Utvalg Pris VMP
70 % Corvina, 25 % Rondinella, 5 % Molinara
233701
2982494 135045 75 Basis
139,90
Råstoff
VMP nr
EPD nr
Vectura nr CL Utvalg Pris VMP
70 % Corvina, 25 % Rondinella, 5 % Molinara
333901
2976538 135003 75 Basis
159,90
Smaksnotat:
Smaksnotat:
Smaksnotat:
Masi Masianco 2015
Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2015
Masi Campofiorin 2012