Previous Page  12 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 12 / 32 Next Page
Page Background

12

Masi er eneste vinhus i Valpolicella med hele fem ulike amaro-

ner Legendariske Masi Agricola er virkelig en forgangsprodusent

fra Italia. Familien Boscaini har laget viner fra Valpolicella siden

slutten av 1700-tallet, på druesortene Corvina, Rondinella og

Molinara. Masi kontrollerer drøyt 150 hektar i Veneto-området,

men har også vinmarker i Tupungato i Mendoza i Argentina. De

markedsfører også vinene til Serego Alighieri. Pietro Alighieri,

sønn av poeten Dante, kjøpte denne eiendommen i 1353. Allere-

de den gang ble det laget utmerket vin på godset - en tradisjon

som har fortsatt gjennom tyve generasjoner i denne adelsfamilien. Masi laget den opprinnelige

ripasso-vinen for første gang i 1964, vinen som nå kalles Campofiorin, men det er Amaronevinene

Sandro Boscaini og Masi er mest kjent for. De lager hele fem ulike Amaroner, hver med sine uni-

ke karakteristika; Costasera, Costasera Riserva og enkeltvinmarksvinene Campolongo di Torbe,

Mazzano og Serego Alighieri Vaio Armaron.

www.masi.it

Råstoff

VMP nr

EPD nr

Vectura nr

CL Utvalg Pris VMP

80 % Pinot Grigio, 20 % Verduzzo

4222101

2989820 135155 75 Basis 134,90

Råstoff

VMP nr

EPD nr

Vectura nr CL Utvalg Pris VMP

70 % Corvina, 25 % Rondinella, 5 % Molinara

233701

2982494 135045 75 Basis

139,90

Råstoff

VMP nr

EPD nr

Vectura nr CL Utvalg Pris VMP

70 % Corvina, 25 % Rondinella, 5 % Molinara

333901

2976538 135003 75 Basis

159,90

Smaksnotat:

Smaksnotat:

Smaksnotat:

Masi Masianco 2015

Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2015

Masi Campofiorin 2012